Agenda

Sophia Chamber Choir, Kyiv met het "Spring Lights", 6 juni 2024

Dit programma is geïnspireerd door de prominente Oekraïense dichter Dmytro Pavlychko en zijn gedicht “Vesna | Spring”, met de presentatie in de prachtige Grote Kerk van Den Bosch, m.m.v. Willem Twee Muziek en Beeldende Kunst Den Bosch.

Aanvullende informatie is te vinden onder deze link en de hoge resolutie promotie is onder deze link (.pdf formaat, 92 MB). 

Sophia Chamber Choir, Kyiv met het "Licht van de Ziel", 2023


Kerst vieren is een uitzonderlijk gevoel dat gevuld is met vreugde, compassie en nieuwe hoop.

Samen ondergedompeld worden in de klanken van de Oekraiense vocale Kersttraditie in de Dominicuskerk Amsterdam op 16 december 2023.


Aanvullende informatie vergezeld met multimedia van dit uitzonderlijk proffesionele koor is te vinden op de website: Sophia Chamber Choir Kyiv.

First Chair Academy, een meesterlijk initiatief van Mo. Igor Gruppman, 2023

De concertmeester, educator en viool virtuo Igor Gruppman openbaart de ultieme geheimen van het hedendaagse orkestvakmanschap tijdens de eerste editie First Chair Academy in Thessaloniki, Griekenland.

De Makelaar, een beeld van Bart van Hoek, 2022

"De Makelaar" naast zijn grote meester Bart van Hoek, een prachtig bronzen beeld als eerbetoon aan het vak van makelaar.

Uitbreiding schoolbibliotheek, 2021

Een mooie samenwerking met de Annetje van Puijenbroek Stichting voor de schoolbibliotheek in Haghorst. Deze kan geactualiseerd worden met een volle plank Young adult boeken.

Samenwerking met Lets Radiokoor voor 2020

Lets Radiokoor is bijzonder geïnteresseerd in een nieuwe compositie van de Nederlandse componist Alfred Momotenko vanwege zijn bekwaamheid in de authentieke Oost-Europese gezangen (dzg 'Znamenny' en oud-Byzantijnse zangkunst).

De beoogde datum van de wereld-première is 7 januari 2020, in St. Jan te Riga, Letland.

Maestro Sigvards Kļava.

"Tayna Molchania" en "Na Strastnoy" groot succes

De wereldpremière van "Tayna Molchania" en de Letse-première van ''Na Strastnoy', het koorwerk geschreven voor het Groot Omroepkoor en NTR ZaterdagMatinee in 2017, ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, zijn door het magistrale Lets Radiokoor o.l.v Sigvards Kļava gepresenteerd.


Een staande ovatie in Riga, Letland, maart 2019.

"Irrational Philosophy"

Fragment uit de geluidfantasie "Irrational Philosophy" met blokfluit: Jorge Isaac (VE/NL), visueel ontwerp: Marcel Wierckx (CA/NL), compositie: Alfred Momotenko (RU/NL).

De nieuwe digitale audio-uitgave 2023 wordt voorbereid!

Wanneer de kunst en de wetenschap elkaar stevig omarmen, kan het resultaat heel irrationeel worden...

Is men in staat om enig verschil te horen tussen een mathematisch 'verhoudings-systeem' en de 'artistieke vrijheid' waarin het wiskundige aspect enkel gesuggereerd wordt? Kan het publiek de klankresultaten tussen een starre proportie, zoals Phy en haar subtiele artistieke impressie van elkaar onderscheiden?

Om dit te bewijzen, laten we deze zeer, zeer arbeidsintensieve creatie aanschouwen. Het publiek moet samen met de performer 'werken' om op een auditieve manier het verschil te determineren. Het belangrijkste is: kan het publiek ook een irrationeel verhaal in volgen?

"Irrational Philosophy" is een opdracht van Visisonor Foundation en is tot stand gebracht met financieel support van Het Nederlandse Fonds Podiumkunsten. De online distributie wordt uitgevoerd door Concinnitas Foundation.

 

"Les vingt doigts"

Fragment uit "Les vingt doigts" in de video-jingle van Festival Klassiek op het Amstelveld.

Spetterend spel door meesters Igor Roma en Nikola Meeuwsen, video door Andras Hamelberg.

Degene die klein is, heeft vooralsnog de groote zorg nodig.

"Les vingt doigts" is een samenwerkingsproject tussen Festival Klassiek op het Amstelveld en Concinnitas Foundation, waarin

een jong en veelbelovende talent alle aandacht van het grote publiek verkrijgt.

Met het woord grote publiek wordt ook de kleine luisteraar bedoeld en dit is even belangrijk als het steungeven aan een toptalent. Want kinderen ervaren dezelfde kunst/muziek vele malen intenser wanneer deze door kleine handen tot leven worden gebracht en raken daardoor zelf het meest geïnspireerd. Al zal het merendeel van kleine luisteraars later geen professioneel musicus worden, is de aanraking van de magie der muziek in dit stadium van een cruciaal belang.

Er is internationaal wetenschappelijk bewezen dat het musiceren bij kinderen daadwerkelijk het ontwikkelen van hun fantasie stimuleert, de motoriek en dus spraakvaardigheden, het geheugen en niet te vergeten een betere smaak, maar bovenal: een positieve gedragsvorming voor de toekomst in de maatschappij.

“Les vingt doigts” is voor iedereen, maar vooral voor kinderen en hun betere toekomst.

Dit project zal de promotie-compagnie van het hele festival inleiden in de TV uitzending “Podium” met presentatie van Paul Witteman in september a.s. De datum van de uitzending wordt zsm onbekend gemaakt. De wereldpremière is gepland op 17 september tijdens de vierde editie van het festival Klassiek op het Amstelveld, Amsterdam.

M.m.w.v Igor Roma, de Italiaanse piano-virtuoos, Nikola Meeuwsen, Nederlandse jong top-talent en Russisch-Nederlandse toonzetter Alfred Momotenko.

Website meester-pianist Igor Roma

Top-talent Nikola Meeuwsen

Biografie artistiek directeur festival Tatiana Chevtchouk

Website componist Alfred Momotenko

Website festival Klassiek op het Amstelveld

"Cecilia"

Ter herinnering aan het sinds 2006 opgeheven Klooster van de Zuster Franciscanessen der Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Moeder Gods schreef beeldend kunstenaar Margriet Kemper in 2011 een liedgedicht "Ik zag Cecilia komen". Componist Alfred Momotenko componeerde dit uit tot een omvangrijk koorwerk waarin hij het verleden van de kloostertraditie evenals de toekomst ervan wil bezingen. Emoties rond de laatst gesloten bladzijde erfgoed en de hoop op een nieuwe bloei kruisen elkaar hierbij.

"Cent Silences"

Als er ieder jaar een minuut stilte zou zijn gehouden voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, zou er nu ruim anderhalf uur stilte te horen zijn. "Cent-Silences" is een merkwaardige artistieke uiting die toegewijd is aan het herdenken van talloze slachtoffers WO1 en de blijvende sporen van het conflict. Het geheel is uitgewerkt tot een psychologisch interactief surround-sound hoorspel dat naast de impact van de oorlog vooral het belang van vrede bijzonder onderstreept.

"Realisme 14"

Expositie van master-artist Margot Homan aan de Galerie Lauswolt, Amsterdam.

Margot Homan Sculptures in de Sant' Agostino in Pietrasanta in Italie

Promo-video:

"Cloud-Messenger"

Tijdens de afgelopen editie van het Internationale festival November Music is de nieuwe cross-media voorstelling tijdens de openingsavond werd geopenbaard. De "Wolkbode" was op 7 november uitverkocht en kreeg twee succesvolle voorstellingen in de Verkade Fabriek te 's-Hertogenbosch.

Daarnaast was Cloud-Messenger de gast van het bekende TV programma “Vrije Geluiden”, VPRO, Ned 1, meer info vind u via de website van de componist.


Met dank aan November Music, Visisonor, RAZ en uiteraard onze sponsors en subsidienten.

Voor het actuele nieuws rondom dit project nodigen wij U graag uit om de officiele website van de makers te bezoeken en een kijkje te nemen op de fonkelnieuwe trailer van deze bijzondere productie die beschouwd kan worden als een strijd tegen de groeiende eenzaamheid in onze maatschappij.