Realisaties

Sophia Kamerkoor Kyiv te gast in de Dominicuskerk Amsterdam 2023

Tour van het stralende Oekraïense Sophia Kamerkoor Kyiv brengt de wereldpremière van "Snig | Snow" naar Amsterdam, meer informatie is hier beschikbaar. 


"Creator of Angels" Helsinki, 2022

"Creator of Angels" is de nieuwe CD van Ondine Music Distribution en het Lets Radiokoor, mede mogelijk gemaakt door Concinnitas Foundation. Publicatie in het najaar 2022. 


Een volle plank Young adult boeken, 2021

Een samenwerking met de Annetje van Puijenbroek Stichting voor de schoolbibliotheek in Haghorst.


"Tayna Molchanias" Riga, 2019

"Tayna Molchania | Mysterie van de Stilte" is een realisatie van Lets Radiokoor en Concinnitas Foundation die de productieve internationale samenwerking bewijst.

Recensies uit Groot-Brittannië schrijven:

Na Strastnoy … by Ukrainian-born Alfred Momotenko, showed the different voices in conversation with each other as well as interweaving. It embodied a wide variety of moods and emotional effects: clearly, here was a choir that had no need for an accompanying orchestra to build tension. The technical difficulty of the multi-part splits would have destroyed a lesser choir or one not at the very top of its game: here, they produced extraordinary drama.”

Meer informatie is hier beschikbaar.


"Les vingt doigts", quatre mains op "Klassiek op het Amstelveld", 2016

"Les vingt doigts" is een samenwerkingsproject tussen Festival Klassiek op het Amstelveld en Concinnitas Foundation, waarin een jong en veelbelovende talent alle aandacht van het grote publiek verkrijgt.

Een fragment uit deze compositie werd uitgewerkt in de video-jingle van het festival. Het resultaat is wereldwijd digitaal verspreid, hiernaast is de link naar deze video-productie.

M.m.v Igor Roma, de Italiaanse piano-virtuoos, Nikola Meeuwsen, Nederlands jong top-talent en Nederlandse toonzetter Alfred Momotenko.

Meer informatie is hier beschikbaar.


"Cecilia", compositie voor gemengd koor en CD realisatie, 2014

Na ruim 4 jaar aan voorbereidingen krijgt de koorfantasia van Alfred Momotenko (Nederlandse componist, bekend van oa Vrije Geluiden, OB, Radio 4, Radio 6, Klara, ook als de gast bij hare majesteit oud-koningin Beatrix), geschreven op het gedicht van Margriet Kemper (Brabantse kunstenares, oa bekend als curator van Point de Vue ikv 200 jaar Kunstacademie 's-Hertogenbosch met als gast hare majesteit oud-koningin Beatrix), haar wereldpremière uitgevoerd het grote koor Capella Brabant o.l.v. Marc Versteeg in het hartverwarmende Trappisten Klooster O.L.V. v Koningshoven.


"Cent Silences", geluidssculptuur, 2014

Als er ieder jaar één minuut stilte zou zijn gehouden voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, zou er nu ruim anderhalf uur stilte te horen zijn. "Cent-Silences" is een merkwaardige artistieke uiting die toegewijd is aan het herdenken van talloze slachtoffers WO1 en de blijvende sporen van het conflict.

Het geheel is uitgewerkt tot een psychologisch interactief surround-sound hoorspel dat naast de impact van de oorlog vooral het belang van vrede bijzonder onderstreept.

Meer informatie is hier beschikbaar.


"Réflexions de la Mer", 2011

“Réflexions de la mer” is een compositie voor mallets en surround audio. Omdat het stuk over de geschiedenis van China en de Lage Landen zou moeten gaan, dacht de componist gelijk, ondanks de zeer rijke economische en culturele geschiedenis tussen de twee landen, dat de zee de allerbelangrijkste schakel in het hele verleden moest zijn. Want het is de zee die deze internationale handshake mogelijk maakte en die allergrootse geschiedenis heeft...

Tenslotte is de zee als één van de meest dynamische gegevens op Aarde die vele gezichten en gemoedstoestanden heeft, vooral met zijn opmerkelijke licht reflecties in dag- en nachtlicht, zowel boven- als onder water, het mooiste en meest expressieve thema in alle tijden.

De audio samples zijn afkomstig van de Noord Zee (aan de kust van Zoutelande, Zeeland) en deze vormen dusdanig de basis voor dit werk. De opnames zijn zowel overdag als `s nachts uitgevoerd, eveneens boven als onder water en na enige bewerking creëren zij de enige bron voor het elektronische gedeelte van deze compositie.

Zodoende zijn er géén samples van percussie instrumenten of mallets gebruikt, noch virtuele generators, synthesizers, noch ander materiaal. Gewoon puur water!

“Réflexions de la mer” is financieel gesteund door het Nederlandse Fonds Podium Kunsten.


"Irrational Philosophy", 2010

“Irrational philosophy” is een stuk voor blokfluit en surround audio dat volledig gebaseerd is op de Gulden Snede proportie, ofwel het zeer bekende getal dat veel in kunst, natuur maar vooral in de architectuur en wiskunde te vinden is. Het is een zeer oude proportie, sterker nog: het is zo oud, dat niemand zijn oorsprong, noch exacte tijd van ontstaan weet, maar één ding is zeker: het komt uit het antieke, ruige en wilde tijdperk van de oermens, wiens karakteristieken goed terug te horen zijn in dit “irrationeel” werk.

Met dank aan de Stichting Visisonor, Jorge Isaac voor een nauwe samenwerking aan dit project en Marcel Wierkxs / Low North voor de realisatie van de video.

"Irrational Philosophy" is financieel gesteund door de stichting Visisonor. 

Ingetogen in een mini CD die door de stichting is uitgebracht. Met dank aan Ad Willemen (tekening voor het CD kaft-ontwerp), Ella Rombouts (stem), Babs Appels (gedicht) en Alfred Momotenko (compositie en uitvoering). 


"Ingetogen", 2009

Ingetogen in een mini CD die door de stichting is uitgebracht. Met dank aan Ad Willemen (tekening voor het CD kaft-ontwerp), Ella Rombouts (stem), Babs Appels (gedicht) en Alfred Momotenko (compositie en uitvoering). 


Concert "Mensch v.s. Maschine" in het Orgelpark Amsterdam, 2008

Avondvullend programma in het Orgelpark Amsterdam mmv:

Jenny Spanoghe, Jelena Bazova, Landini Stringquartet: Hans De Vos, Marijke Gorissen, Eva van de Ven, Logos Foundation en M&M Orchestra, Lubbert Gnodde, Una Cintina, Milena Dukanovic, Chris Bragg, Laurent Warnier, Tamar Niamut en Alfred Momotenko. Audioregistratie is uitgevoerd door Kees van de Wiel/Concertzender.